Skift dine løbesko

Man plejer at sige der er 1000km i et par løbesko før de bør skiftes fordi sålerne bliver banket flade så støddæmpningen forsvinder og så kommer skaderne snigende. Mine nye løbesko ankom i dag og er samme model som de gamle, så vi kan sammenligne.

Jeg har ikke alene store fødder, de er også relativt brede. Så den sko der ligner et par Jacoform i joggingtøj er mine Altra Paradigm 5. De grå har løbet 782.8km og de sorte 0. De matematisk anlagte af jer tænker måske at 782.8 er mindre end 1000, men den huskeregel med 1000km gælder for en gennemsnitlig løber. Os der vejer mere end den gennemsnitlige distanceløber lander hårdere og slider skoene mere, samtidig med at støddæmpningen er endnu mere kritisk. De har føltes flade i lidt tid, så nu bliver de pensioneret.

Set ovenfra er der en smule slid i kanten og en fold henover snuden. Her ser man ingen problemer...

...men kigger man under dem kan man se hvor meget der faktisk er slidt væk. Var det bildæk havde de dumpet det periodiske syn.

Skoene har mistet den "svævende" fornemmelse de havde i starten og sålen føles hårdere. På billedet kan man se hvordan jeg lander skævt (gammel knæskade) og hvor flad sålen er blevet banket og slidt efter knap 800km med knap 100kg nørd ombord.

Soren

Soren