Coating af stegepander

I ren, uselvisk opofrelse tager jeg en for holdet og prøver en ny stegepande: Darto. Jeg havde ikke hørt om mærket før de blev nævnt igår på Twitter. Det er pladestål som De Buyer, men lidt tykkere og lavet i ét stykke i stedet for at få håndtagene nittet på. Her er den model jeg bestilte:

Jeg tog 27cm paellaudgaven med to "grydehåndtag" i stedet for ét langt håndtag, fordi den fylder mindre på kogepladen og i ovnen. Jeg målte lige efter og den har næsten præcis samme mål i bunden, dvs stegeflade som min De Buyer 32cm, men de stejle sider gør den meget mere kompakt.

Den var smurt i et lag linolie for at beskytte mod rust under transporten. Det blev fjernet (skurecreme FTW) og så var den klar til hørfrøolie. Farveforskellen på den og min De Buyer (til højre) viser hvor meget olien gør:

Første lag hørfrøolie done, 5 more to go... Tyyyndt lag olie på panden, så i en kold ovn der tændes og sættes til 250 grader. 1½ time senere kan den slukkes og så skal panden bare blive inde i den lukkede ovn. Når begge dele er kølet ned kan man give den det næste lag.

Lad mig lige flexe mine grafiker-skills og illustrere forskellen fra 0 til 7 lag hørfrø-olie på en pande af pladestål:

Til min næste stegepande vil jeg gerne have lov at låne en lyskasse og et prof kamera, for det er svært at tage identiske billeder af en blank til semiblank ting under spots i varierende ambient lys. Men man kan da nogenlunde se der er forskel og nu er den klar til brug.

Første måltid på panden fra Darto er... Medister!
+Den varmer relativt hurtigt op, men det gør håndtagene også
+Den steger meget jævnt uden umiddelbare hot spots
+Fylder ikke meget

"Oh noes, er belægningen ødelagt af syreholdig dødsmedister?"
Næ. Men de første gange man bruger sin nye pande af stål eller støbejern skal man regne med lige at give den er tyndt lag olie og en ovntur efter vask. Den bliver kun bedre af at blive brugt!

Jeg er stadig glad for både den lille Darto pande og min trofaste De Buyer. De er den perfekte duo på kogepladen når der skal laves family size biks! Når kød, løg & kartofler er klar på begge pander hælder jeg det sammen på De Buyer og kan spejle æg på Darto'en.

Soren

Soren